Global Matters

She's Next er tilbake!

Vi heier på våre kvinnelige gründere!

She's Next 2023
Anna Aro Ring, grunnlegger av Little Cirkus og vinner av She's Next i Sverige 2022

Kvinner er kraftig underrepresentert blant gründere, og kun en liten del av investert kapital går til selskaper startet av kvinner. For å rette søkelyset på problemet og skape bedre forutsetninger for kvinnelige bedriftseiere gjentar vi suksessen She’s Next – en kampanje der vi heier på kvinner som har startet egen business.

Av alle aksjeselskap som ble etablert i Norge i fjor var kun 20 prosent skapt av kvinner. Pandemiårene var tøffe for mange kvinnelige gründere. En studie gjennomført av Visa viser at 90 prosent av småbedrifter eid av kvinner overlevde pandemien på grunn av økt innsats for å selge på nett. 

En usikker verdensøkonomi setter disse gründerne på nye prøver. For å bidra til bedre muligheter for kvinnelige gründere, gjentar Visa suksessen She’s Next-stipendprogram i Norge – et initiativ der tre norske selskaper eid av kvinner får tildelt 10.000 euro hver og tilgang til coaching gjennom Feminvest. 

– Hos Visa er vi drevet av målet om å skape en mer inkluderende økonomi. Vi ønsker å styrke småbedriftseiere fordi vi mener de spiller en avgjørende rolle for å skape vekst. Med She’s Next initiativet ønsker vi å synliggjøre viktigheten av kvinnelig entreprenørskap og gi ressurser der det trengs mest - særlig i økonomisk utfordrende tider som nå. Stipendprogrammet er rettet mot kvinneeide småbedrifter som trenger kapital for å ta bedriften til et nytt nivå, sier Bente Iren Josefsen, Group Country Manager for Norge, Danmark og Island i Visa.

Siden 2020 har Visa tildelt 2,8 millioner dollar til kvinnelige gründere over hele verden. I fjor ble de norske selskapene Flor, Villbrygg og Smart Organisering tildelt Visa She’s Next-stipendet. 

For å kunne søke om stipendet må selskapet være registrert i Norge, ha vært aktivt i minst ett år, ha en fysisk eller digital tilstedeværelse, og et kvinnelig eierskap på minst 51 prosent. Søknadsperioden åpner 17. august og stenger 28. september.

Hva venter du på? Søk nå! 

Tag: Women’s Empowerment