New Detail

Tre kvinneeide selskaper i Norge tildelt Visa-stipend – mottar 10.000 euro hver

15/01/2024

Press Release Image

Visa, en verdensledende aktør på digitale betalingsløsninger, ønsker å gjøre rammevilkårene for kvinnelige gründere bedre. For andre år på rad deler selskapet ut Visa She’s Next-stipendet til kvinneeide bedrifter. Nå er det klart hvilke tre norske selskaper som vil motta stipendet på 10.000 euro.

I løpet av høsten har kvinnelige gründere og eiere av små bedrifter kunnet søke på stipendprogrammet ‘’Visa She's Next’’. Initiativet har som mål å støtte kvinnelige gründere med å utvikle bedriftene sine, øke synligheten og forbedre tilgangen til ekstern finansiering. I år mottar totalt tre kvinneeide gründerbedrifter fra Norge stipendet på 10.000 euro. I tillegg får de tilbud om personlig businesscoaching gjennom Feminvest i et år. Feminvest er en nordisk organisasjon som jobber for å støtte kvinnelige gründere til å nå sitt fulle potensiale.

Som et betalingsnettverk med global rekkevidde og sterk lokal tilstedeværelse, spiller Visa en avgjørende rolle i å legge til rette for handel. Med et mål om å skape mer inkluderende og bærekraftige økonomier, ønsker Visa å styrke enkeltpersoner, bedrifter og lokalsamfunn i hele Norden og Baltikum.

For å søke om tilskuddet var det et krav at selskapet er registrert i Norge, har vært aktivt i minst ett år, har fysisk eller digital tilstedeværelse i Norge og kvinnelig eierskap på minst 51 prosent. Da årets søknadsperiode gikk ut 28. september, hadde bedrifter fra hele landet sendt inn søknader.

"I Visa tror vi på kraften som ligger i inkluderende økonomier. Små bedrifter har stått ovenfor utfordrende tider, og måttet tilpasse seg vanskelige økonomiske rammebetingelser, endringer i forbrukeradferd og inflasjon. I Visa er She’s Next-stipendprogrammet en viktig del av vårt engasjement ovenfor kvinnelige gründere. Jeg er kjempeglad for at initiativet har fått en så god respons for andre år på rad, og at vi kan fortsette å støtte dem med finansiering og bedriftsrådgivning. Som et globalt betalingsnettverk med sterk lokal tilstedeværelse, tilbyr vi kunnskap og verktøy som bidrar til å skape bedre muligheter for flere gründere og eiere av må bedrifter,’’ sier Bente Josefsen, Group Country Manager for Norge, Danmark og Island hos Visa.

Mottakerne av Visa She’s Next-stipendet i Norge for 2023 er:

Lofoten Seaweed

Bestevenninnene Angelita Helen Eriksen og Tamara Singer grunnla Lofoten Seaweed i 2017. Selskapet holder til i en rorbu i Lofoten, og har spesialisert seg på håndplukking, tørking og oppbevaring av sjøgress, tang og tare. Dette er næringsrike og bærekraftige ingredienser som øker i popularitet over hele verden, og særlig i det japanske kjøkkenet.

Angelita er en fiskerdatter fra Lofoten, og Tamara vokste opp på New Zealand, hvor hennes japanske mor serverte tang til de fleste måltid. Det var deres felles lidenskap for mat og havet som gjorde at Eriksen og Singer knyttet bånd. Siden oppstarten i 2017 har Lofoten Seaweed fortsatt veksten, og vant i 2020 Norges Vels Gründerpris. Duoen har et mål om å utvikle allsidige matprodukter av tang og tare som alle kan bruke i matlaging, som sjøgressalt, samtidig som de forsyner profesjonelle kokker og restauranter med råvarer i verdensklasse.

Oslo Mikrospinneri

Oslo Mikrospinneri, grunnlagt av Pernille Volent, er et lokalt garnspinneri som produserer bærekraftig høykvalitetsgarn fra lokalprodusert ull. Ved å kjøpe råull fra lokale bønder og Norilia, bøndenes samvirkelag for plussprodukter, etterstreber selskapet å produsere slitesterkt, holdbart og bærekraftig garn. Volent vokste selv opp på gård, og har alltid satt stor pris på sauen. Garnfabrikken til Oslo Mikrospinneri ligger i låven på Grini Gård, er et utstillingsvindu for norsk garnproduksjon, med nærhet til både natur og storby.

Whee!

Cathrine Movold er administrerende direktør og medgründer av Whee!. Hun har mer enn 20 års erfaring i teknologiindustrien, både fra norske og internasjonale teknologiselskaper. Med en master i industriell design og en MBA i bakhånd, har hun jobbet med blant annet elektronikk, finansiell teknologi og mobilitet. Ekspertisen hennes inkluderer å identifisere forbrukernes behov, og å ta behovene til ideer, videre til vellykkede forretningsmodeller. Movold er også god til å lede høyt-presterende team. I 2020 var hun med på å grunnlegge Whee!, et mikromobilitetsabonnement, hvor både privatkunder og kommersielle virksomheter kan leie elektriske lastesykler.

Er du interessert i å lære mer om She’s Next og Visa sin innsats for å støtte eiere av små bedrifter? Les mer på visa.no/shesnext.

Om She’s Next:

She’s Next, støttet av Visa, er et globalt initiativ med mål om å sikre bedre rammevilkår for kvinnelige gründere og eiere av små bedrifter. Stipendprogrammet ble lansert for første gang I Norden og Baltikum i august 2022. Initiativet har tidligere blitt startet opp i flere av Visa sine markeder, blant annet i USA, Canada, Irland og Polen. Siden 2020 har Visa gjennom She’s Next-initiativet bidratt med mer enn 3,8 millioner euro i finansiering til selskaper eid av kvinner.

Om Visa:

Visa (NYSE: V) er en verdensleder innen digitale betalinger og forenkler transaksjoner mellom forbrukere, handelsfolk, finansinstitusjoner og myndigheter i mer enn 200 land og territorier. Vårt oppdrag er å forene verden gjennom det mest innovative, praktiske, pålitelige og sikre betalingsnettverket, som gjør det mulig for enkeltpersoner, bedrifter og økonomier å vokse. Økonomi inkluderer alle, overalt, og vi ser på tilgang og tilgjengelighet som grunnleggende for fremtidens pengestrømmer. Les mer på Visa.com.

###

Pressekontakt:

Tine Teigene Dalen

Rådgiver PR og kommunikasjon

+47 995 36 190

[email protected]