Klar. 
Uansett når du trenger det.
Visa med Apple Pay. En enkel måte å betale med Visa. Sikkert og mer bekvemmelig enn noensinne.

Betal med Visa med din iPhone

Visa med Apple Pay lar deg enkelt bruke iPhone eller Apple Watch til å betale med Visa-kortet.

Apple Pay bruker kontaktløs betalingsteknologi og en sikkerhetsløsning som gjør den enkel og trygg å bruke. Apple Pay fungerer med iPhone, Apple Watch, iPad og Mac.

Touch ID i kombinasjon med Visas avanserte sikkerhetsløsninger gjør at dine kortopplysninger alltid er beskyttet. Registrer ditt Visa-kort, så kan du enkelt begynne å betale med ditt Visa i Apple Pay. Du kan enkelt betale ved å holde din iPhone nær en kontaktløs betalingsterminal samtidig som du holder fingeren din på Touch ID knappen. Du kan også betale i apper.

Alltid enkelt.

Det er enkelt å komme i gang. Du legger til ditt Visa-kort i appen «Wallet» på din iPhone. Det kan gjøres på ulike måter:

  • Hvis du allerede har et Visa-kort som er tilknyttet iTunes-kontoen, åpner du lommebokmappen, skriver inn sikkerhetskoden fra Visa-kortet og følger instruksjonene.
  • Du kan også velge å legge til kortet manuelt eller ved å skanne kortet med kameraet på din iPhone.
  • Bruker du Apple Watch, kan du åpne «Wallet» appen på iPhone og koble den med Apple Pay og ditt Visa-kort.

Alltid raskt.

Det er raskt og enkelt å betale med Apple Pay. Hold din mobile enhet ved siden av betalingsterminalen og hold fingeren på Touch ID. Et pip bekrefter at en betaling er utført. Bruker du Apple Watch - dobbeltklikk på sideknappen og hold skjermen mot kortleseren. For kjøp i app følger du instruksjonene og godtar betaling med Touch ID eller Face ID.

Alltid sikkert.

Det er enkelt og trygt å bruke. Visas innovative tokenisering gjør at du kan være sikker på at kortinformasjonen din er beskyttet. Kortnummeret ditt erstattes av et tilfeldig nummer som gjør det mulig å foreta sikre betalinger samtidig som dine person- og kortopplysninger beskyttes.

Hvor kan jeg bruke Apple Pay?

Du kan bruke Apple Pay på alle steder som akspeterer kontaktløse betalinger. Du finner en liste over de største butikkjedene under, men du kan bruke det på alle steder med kontaktløst symbol. Dette gjelder også om du er på ferie eller reiser utenlands. Du kan også bruke Apple Pay i apper, hvor dette er tilgjengelig.

Hvilke banker tilbyr Apple Pay?

De fleste banker tilbyr Apple Pay. Sjekk med din bank dersom du er i tvil.

Visa og Apple Pay: spørsmål & svar

Hvordan aktiverer jeg Apple Pay på min enhet?

For å komme i gang, åpne «Wallet» appen på din iPhone eller iPad og legg til et nytt Visa-kort, eller du kan koble det til iTunes-kontoen din ved å taste inn sikkerhetskoden din.

Hvis du vil legge til et nytt kort, kan du gjøre det manuelt eller bruke iSight til å registrere dine kortopplysninger, eller du kan legge inn dette manuelt.

Vær oppmerksom på at Apple Pay på Apple Watch ikke er aktivert via «Wallet». I stedet må du koble ditt Visa-kort via Apple Watch-appen på iPhone. Du vil motta et varsel når kortet er aktivert.


Hvilke enheter fungerer med Apple Pay?

Apple Pay fungerer med iPhone 6 eller senere versjoner for betaling i butikk, app eller nettbutikker i Safari; med Apple Watch i butikker og apper (krever iPhone 6 eller senere versjoner); med iPad Pro, iPad (5. generasjon) iPad Air 2 og iPad mini 3 og senere versjoner i apper og nettbutikker; med Mac (2012 eller senere) i Safari med en Apple Pay aktivert iPhone eller Apple Watch. For oversikt over kompatible Apple Pay enheter, se support.apple.com/en-gb/km207105


Hvor kan jeg betale med Apple Pay?

I alle butikker som akseptere Visa kontakløse betalinger.

Apple Pay kan brukes til å berøre og betale over alt hvor Visa kontaktløse betalinger aksepteres – bare se etter symbolet for kontaktløs betaling på betalingsterminalen.


Hvordan gjennomfører jeg sikre betalinger med Apple Pay?

I butikk

Apple Pay er den enkleste måten å betale i butikk med din iPhone eller Apple Watch. Du kan raskt sjekke ut med enhetene du bruker hver dag.

I app

Bruk Apple Pay til å foreta kjøp i alle typer apper på iPhone og iPad. Du velger bare Apple Pay som betalingsmåte, og fullfører betalingen med å bruke Face ID eller Touch ID.

Apple Pay er også den enklere og sikrere måten å betale online på Safari med din iPhone, iPad og Mac, siden du ikke lenger trenger å opprette en konto eller fylle ut lange skjemaer. Bare betal og gå. Du kan også betale på MacBook Pro ved hjelp av berørings-ID.


Hva gjør Apple Pay til en sikker betalingsmåte?

Visa kontaktløse betalinger bruker tokenering og innebygde sikkerhetsfunksjoner i iPhone og Apple Watch for å gjøre det trygt og enkelt å betale med ditt Visa-kort.

Tokenisering i Apple Pay

Når du registrerer Visa-kortet ditt i Apple Pay, erstatter Visa og kortutstederen din betalingskortinformasjonen din (inkludert det 16-sifrede kontonummeret som finnes på forsiden av Visa-kortet) med et Device Account Number som kan lagres sikkert på dine Apple-enheter – som sendes til brukerstedet for å behandle transaksjoner du lager med Apple Pay.

Skjer bak kulissene

Dine underliggende Visa-kreditt- og debetkortnumre lagres ikke på noen enhet som kjører Apple Pay, eller på Apples servere - og deles aldri med brukersteder gjennom tjenesten, som fungerer som et kraftig lag med ekstra sikkerhet.

Visa payWave for mobil

Visa payWave for Mobile software fra Visa fungerer sammen med Secure Element (en dedikert chip i iPhone og Apple Watch) som oppretter en dynamisk sikker kode hver gang du foretar en betaling med tjenesten. Denne krypterte koden er transaksjonsspesifikk og sendes til brukerstedet ved siden av Device-kontonummeret for ditt Visa-kortet i Apple Pay. Denne informasjonen tillater betalinger sendt via Apple Pay, som behandles som om de var en vanlig Visa-kortbetaling.

Touch ID

Apples Touch ID gjør det enkelt og bekvemmelig ved at du bekrefter kjøpet med ditt fingeravtrykk direkte i Apple Pay Et trykk er alt som kreves for en kompatibel iPhone, iPad eller Apple Watch.


Kan jeg bruke Apple Pay for å gjennomføre kontaktløse betalinger i utlandet?

Ja! Apple Pay kan benyttes over alt der du kan se dette symbolet ved betalingsterminalen.


Trenger jeg være tilkoblet internett for å gjennomføre betaling med Apple Pay?

For å få kontaktløse betalinger med Apple Pay, trenger du ikke å ha tilkoblingen på kjøpstidspunktet - men du trenger et abonnement med datatrafikk. Snakk med din mobiloperatør for eventuelle tilleggskostnader som kan oppstå ved bruk for eksempel i utlandet. Utstederens vilkår og betingelser gjelder for alle kjøp gjort ved hjelp av Apple Pay.


Hvordan er mine personlige opplysninger beskyttet?

Ved å bruke et unikt Device Account Number (også kjent som et betalingstoken) for å håndtere betalinger deler du aldri dine underliggende kortinformasjon når du handler med Apple Pay med Visa.

Det reduserer risikoen for svindel fordi kun Device Account Number og transaksjonskoden brukes til å foreta betalingen. Kortinformasjonen din blir aldri eksponert for butikken og lagres ikke på Apples servere.

Hvis enheten din blir stjålet eller mistet, kan du bruke «Finn min iPhone» for å raskt sette telefonen i «tapt modus». Du kan enkelt slette alle data knyttet til betalingskortene dine ved å logge via iCloud.com og endre under «Innstillinger».

Uansett hendelse, både kortnummeret og identiteten din er beskyttet, og du trenger ikke å bytte ditt fysiske Visa-kort.


Hvordan overføres betalingsinformasjonen min i iPhone og Apple Watch?

Når du gjennomfører kontaktløse betalinger med iPhone eller Apple Watch, følg instruksjonene i betalingsterminalen og godkjenn betalingen med ett trykk.

Device Account Number som er lagret på enheten, blir sendt direkte til den kontaktløse leseren i denne prosessen, sammen med en spesiell kryptert dynamisk kode for å godkjenne betalingen. Det er som å bruke et kontaktfritt Visa-kort, men er i stedet avhengig av NFC-teknologi som brukes på iPhone og Apple Watch.


Hvordan vet jeg om og når Device Account Number er brukt?

Device Account Number er en funksjon i Apple Pay knyttet til ditt Visa-kort og din bank. Du kan enkelt følge alle betalinger i Apple Pay eller gjennom tjenester som tilbys av banken din. I «Wallet» appen din kan du for eksempel se en liste over alle betalinger der du har brukt Apple Pay.


Kan jeg slette et bank- eller kredittkort / Device Account Number fra Apple Pay?

Ja, selvfølgelig. Dette kan gjøres gjennom Wallet-appen på iPhone, iPad eller Apple Watch. Hvis du fjerner et kreditt- eller debetkort fra Apple Pay, fjerner dette Device Account Number for det kortet, fra tjenesten - du vil fortsatt kunne fortsette å kjøpe med det fysiske Visa-kort.


Hvordan kan jeg som butikk ta betalt med Apple Pay?

Brukersteder:

Alle butikker som allerede har en kontaktløs terminal, kan allerede motta Apple Pay som betaling. Du trenger ikke endre en terminal eller gjøre noe i det hele tatt fordi Apple bruker Visa mobilbetalinger.

Dersom du som butikkeier ikke har en terminal som aksepterer Visa kontaktløse betaling kan din innløser hjelpe deg. Det er basert på samme Visa-teknologi som Chip & PIN, med disse ekstra fordelene:

Rask: En bedre, raskere service for deg og dine kunder
Praktisk: Reduser køer og unngå kurvoppgivelse
Sikker: Mindre potensial for tilfeil eller svindel
Fremtidssikret: Godtar alle Visa-kontaktløse kort, koder, fobs, wearables og mobile løsninger - inkludert tjenester som Apple Pay
Generelt: Mer fornøyde kunder
Forhandlere som er interessert i å akseptere kontaktløse og mobile betalinger i butikken, kan få mer informasjon og nyttige ressurser fra Visa Europe og fra UK Cards Association-nettstedet.

In-app partnere:

Brukersteder som ønsker å godta Apple Pay™ i deres iOS-app, kan integrere betalingsfunksjonen ved hjelp av Apples SDK.

For mer informasjon om integrasjonskravene for betalingsbetalingsfunksjonen for Apple Pay ™ (og en liste over Apples partnerbetalingsleverandører for denne funksjonaliteten), besøk https://developer.apple.com/apple-pay/


Apple, the Apple logo Apple Pay, Touch ID, iPhone, iPad, Apple Watch, iTunes, iSight and Passbook are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. The Contactless Symbol is a trademark of EMVCo, LLC registered in the UK, US and other countries worldwide.