I dag starter FIFA Women’s World Cup 2023™

La oss feire kvinner både på og utenfor banen.

Det er en grunn til at Visa er en av verdens mest aktive sponsorer av kvinnefotball. Vi tror på sportens kraft til å forene og inspirere. I mer enn 15 år har vi kjempet for kvinnelige fotballspillere på banen, og for kvinner som vil sparke i gang sin karriere i næringslivet. Når vi vet at 94 prosent av kvinner som har en C-level topplederstilling har drevet med idrett, forstår vi sammenhengen og viktigheten mellom deltakelse i idrett og suksess i næringslivet. I en tid med økende global bevissthet rundt viktigheten av likestilling, er vi vitne til rekordhøye tall for kvinneidrett og vekst av kvinnelige bedriftsledere.  

«Jeg er veldig stolt over å spille mitt tiende store mesterskap denne sommeren, og for hvert år har jeg sett sporten ta store steg. Det fotballen har trengt er investeringer for å vokse. Visa har vært en pioner i dette spillet som en av de første sponsorene som satser på kvinner. Støtten vi får fra Visa og investeringene selskapet har spyttet inn i kvinnefotballen har løftet spillet til et nytt nivå. Jeg er utrolig stolt over å være en del av Team Visa,» sier den svenske landslagsspilleren Kosovare Asllani. 

Det er forventet at mer enn to milliarder seere vil se FIFA Women’s World Cup 2023™. Antallet kvinnelige gründere har passert 200 millioner globalt. Selv om disse tallene er imponerende tror vi at det er historiene bak tallene som inspirerer til nye muligheter. Tall gjennomsyrer vårt daglige liv. Fotballspillere motiveres av antall scorede mål eller draktnummeret på ryggen. Kvinnelige bedriftseiere styres av kvartalsvise mål eller innsamlet kapital. Tallene forteller historier om oppmuntring, inspirasjon og utholdenhet. Visa fortsetter å feire historiene bak tallene for at flere kvinner skal lykkes også etter siste fløytesignal. 

«She's Next er et globalt initiativ som tar sikte på å gi tilgang og støtte til kvinner som ønsker å finansiere, drive og utvide sin virksomhet. Gjennom She's Next kan Visa bidra med kapital, verdifull coaching, og økt synlighet for kvinnelige bedriftseiere. Tidligere i år mottok totalt 16 kvinnelige selskaper i Norden og Baltikum et stipend på 10.000 euro hver og tilgang til et helt år med coaching,» sier Philip Konopik, Regional Managing Director i Visa for Norden og Baltikum.  

Visa har annonsert en enestående utvidelse av den prestisjetunge utøverprisen Visa Player of the Match under FIFA Women's World Cup 2023™, en utvidelse som betyr økonomisk støtte til kvinneeide småbedrifter. Totalt skal Visa dele ut 500.000 dollar i finansiering på tvers av 64 kamper og 32 kvalifiserte land.