Raske og enkle betalinger

Visa kontaktløs er den raske, enkle og sikre måten å betale på i hverdagen. Enten om du vil komme først i lunsjkøen, ta en kjapp kaffe eller være raskest i butikken når salget starter. Alt du trenger å gjøre er tap and pay. Uansett om det er en olympisk atlet som Marcus Kleveland når han kjøper en supersunn smoothie, eller en pendler som vil ha kaffen sin på et blunk, kan Visa hjelpe deg på en rask og enkel måte. Alt som kreves er et raskt tap & pay for å betale for varer opptil 200 kroner, eller høyere på enkelte enheter.

Raskt, enkelt og sikkert

Betal raskt og sikkert overalt. For å betale holder du kortet inntil leseren på betalingsterminalen. Du trenger ikke taste kode, og et halvt sekund senere er kjøpet gjennomført.

Med ditt kort

Tap&Pay med Visa overalt. Kontaktløs betaling er den enkleste måten å foreta dine daglige kjøp.

Hva kan du kjøpe med Visa kontaktløs?
Mange ting.

 

Hvor kan du betale med Visa kontaktløs?

Visa kontaktløs kan benyttes i hele verden, der dette symbolet vises: For å betale holder du kortet inntil leseren på betalingsterminalen. Du trenger ikke taste kode, og et halvt sekund senere er kjøpet gjennomført.

Spørsmål og svar

Åpne alle

Hvordan får jeg et kontaktløst Visa-kort?

Samtidig som at innføringen av kontaktløse kort skyter fart, oppgraderer banker og andre kortutstedere mange Visa-kort automatisk og sender det til kunden. Alternativt blir man tilbudt et helt nytt kort. Det vil typisk skje når det eksisterende kortet utløper.

Noen banker velger å innføre nye typer Visa-kort med kontaktløs funksjonalitet. I så fall kan du søke om et av disse kortene på samme måte som du ellers gjør med andre Visa-kort.

Hvis du ønsker et kontaktløst Visa-kort, bør du spørre banken din

Hvor sikkert er mitt kontaktløse kort?

Det er svært sikkert, og langt mer sikkert enn å bære rundt på kontanter. Kontaktløse Visa-kort bruker samme teknologi som alle andre Visa-kort med chip og pin-kode, så du kan føle deg helt trygg når du betaler. Det er en øvre grense på 200 kr per transaksjon. En gang iblant og hvis beløpet er over 200 kroner, blir du bedt om å taste inn pin-kode for å bevise at kortet er ditt.

Vår teknologi bruker chipen på kortet til å generere unike kryptogrammer (kryptogrammer er et slags puslespill som består av et lite stykke kryptert eller kodet tekst) og digitale signaturer som beskytter betalingene dine. Digitale signaturer minner veldig om håndskrevne underskrifter, men de er langt vanskeligere å etterligne.

Hvis du mister kortet eller det blir stjålet, er du beskyttet mot tap ved svindel, forutsatt at du har passet fornuftig på kortet og raskest mulig kontakter banken når du oppdager at kortet er mistet.

Hvordan er kontaktløse Visa-kort beskyttet mot svindel?

Alle kontaktløse Visa-kort inneholder en avansert og svært sikker chip. Denne chipen utfører en rekke funksjoner som sørger for kortets sikkerhet, og chipen kan kommunisere sikkert med en betalingsterminal.

For at en transaksjon kan gjennomføres, må det kontaktløse Visa-kortet kommunisere med en kontaktløs Visa-betalingsterminal. Kortet bruker private eller hemmelige nøkler til å generere en elektronisk engangssignatur og kryptogram. Det gjør kortet like sikkert som en normal transaksjon med chip, der du også taster inn pin-kode.

Sikkerhetsmekanismene gjør at det ikke er mulig å snappe opp personopplysninger fra kortet.

Hvis jeg kommer for tett på en kontaktløs leser, er det risiko for at jeg ved et uhell kommer til å betale for en annen persons innkjøp?

Nei. For det første må kortet være svært tett på leseren. I utgangspunktet skal kortet faktisk holdes like over leseren for å kunne betale.

Dessuten må salgsbetjeningen først taste inn beløpet, slik at du kan godkjenne det – deretter må du holde kortet helt tett inntil leseren i mer enn et halvt sekund.

Den kontaktløse leseren på betalingsterminalen er aktivert bare i de sekunder der du skal holde kortet inntil. Når kjøpet er gjennomført, slår den seg av igjen.

Sett at et kontaktløst Visa-kort går tapt eller blir stjålet? Er det ikke det samme som å skrive en blankosjekk til en svindler?

Nei. Selv om det ser svært enkelt ut å gjennomføre en transaksjon, er kontaktløse Visa-kort beskyttet på mange forskjellige måter.

Hver eneste bank som utsteder kontaktløse Visa-kort, har satt en grense for hvor mange kontaktløse transaksjoner som kan gjennomføres før du blir bedt om å gjennomføre en transaksjon med chip og pin-kode. Hvis du ofte bruker den kontaktløse funksjonen på Visa-kortet, har du kanskje allerede prøvd det, fordi du en gang iblant blir bedt om å taste inn pin-koden for å bevise at du eier kortet.

Og akkurat som med alle andre Visa-transaksjoner holder banken din helt rutinemessig øye med uvanlige transaksjoner som kanskje viser at det ikke er du som bruker kortet. Du får samme grad av beskyttelse som med ethvert Visa debetkort eller Visa kredittkort. Hvis du mister kortet eller det blir stjålet, sperrer banken din kortet med det samme.

Hvis du mister kortet ditt eller det blir stjålet, må du kontakte banken din så snart som mulig. Bruker en svindler det kontaktløse kortet til en betaling, mister du ikke pengene, forutsatt at du har passet fornuftig på kortet og varslet banken så snart du oppdaget at det var mistet*

* Avhengig av vilkårene til banken din.

Kan dataene på mitt kontaktløse Visa-kort endres uten at jeg vet det?

Nei, dataene dine er sikre. Det er bare banken din som kan oppdatere eller endre dataene på kortet.

Hvis jeg har to kontaktløse kort, kan en terminal lese dem begge samtidig?

Nei. Visas kontaktløse teknologi har «antikollisjon»-funksjonalitet. Det betyr at hvis to kort holdes inntil en terminal samtidig, er det kun én betaling som gjennomføres.

Hvis den kontaktløse leseren fanger opp mer enn ett kort, kan du bli bedt om å velge hvilket kort du vil bruke. Eller visse tilfeller annulleres hele betalingen.

Har du mer enn ett kontaktløst kort, er det alltid en god idé å ta frem det kortet du vil betale med og la det andre bli i vesken eller lommeboken.

Sett at jeg står ved siden av en person som betaler kontaktløst? Kan betalingen bli trukket fra mitt kort ved en feil?

Nei. Hvis en betaling skal finne sted, må kortet ditt være svært tett på leseren.

Sett at jeg ved en feiltagelse holder kortet mitt til leseren to ganger? Blir beløpet trukket to ganger på kortet mitt?

Nei. Du kan bare betale én gang for hver transaksjon. Terminalen aksepterer ikke to betalinger for ett kjøp, akkurat som om du bruker chip og pin-kode.

Har det skjedd en økning i kortsvindel etter at kontaktløse Visa-kort har kommet på markedet?

Nei. Kontaktløse Visa-kort er svært sikre. Takket være chipen og pin-teknologien som brukes av kontaktløse Visa-kort, er svindel med kort falt dramatisk de siste ti årene. Alle de innebygde sikkerhetsfunksjonene gjør den kontaktløse teknologien svært utiltrekkende for svindlere.

Kan en svindler med en falsk kontaktløs terminal stjele penger fra kortet mitt ved å stå tett inntil meg?

Dagens svindlere er på jakt etter de fullstendige kortopplysningene. Den eneste informasjonen de på noen måte kan få fra det kontaktløse kortet er kortnummeret, utløpsdatoen og, i noen tilfeller, kortholderens navn. Den samme informasjon som står på forsiden av kortet ditt.

Disse opplysningene alene kan rett og slett ikke brukes til noe av dagens svindlere, som også må få fingrene i de svært følsomme opplysningene som CVV-koden (den 3-sifrede sikkerhetskoden på baksiden av kortet), pin-koden, Verified by Visa-kodeordet, kortsikkerhetskoder, faktureringsadresser og andre skjulte sikkerhetsopplysninger. Ingen av disse nødvendige data kan leses fra et kontaktløst kort.

Hvis jeg er offer for svindel med det kontaktløse Visa-kort mitt, er jeg beskyttet da?

Du er alltid godt beskyttet. Du får samme grad av beskyttelse fra banken din som du får ved enhver annen Visa-transaksjon. Og hvis kortet er mistet eller stjålet, blir kortet sperret av banken så snart du forteller at det er vekk.

Hvordan bruker jeg det kontaktløse Visa-kortet mitt?

Det är mycket enkelt att betala med ett kontaktlöst Visakort.

Se her hvordan du går frem.

Hvor kan jeg bruke det kontaktløse Visa-kortet mitt?

Det kontaktløse Visa-kortet kan brukes på millioner av brukersteder i Europa inkludert Norge.

Mer info.