Visas erklæring om informasjonskapsler

Ikrafttredelsesdato: 28/04/2023

En veiledning til informasjonskapsler og annen teknologi

  • Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettsteder sender til datamaskinen eller andre Internett-tilkoblede enheter for å identifisere nettleseren din eller for å lagre informasjon eller innstillinger i nettleseren din. Informasjonskapsler gjør det mulig for oss å kjenne deg igjen når du kommer tilbake. De hjelper oss også med å tilby en tilpasset opplevelse, og kan gjøre det mulig for oss å oppdage enkelte typer svindel.

Førsteparts informasjonskapsler er informasjonskapsler som plasseres av Visa eller som på annen måte genereres av et domene som besøkes direkte, for eksempel en sosiale medier-plattform. Disse informasjonskapslene brukes av Visa og inkluderer alle de strengt nødvendige informasjonskapslene som støtter den grunnleggende driften av våre nettsider og apper.

Tredjeparts informasjonskapsler plasseres av et annet selskap, inkludert tjenesteleverandører, sosiale medier-plattformer og tredjeparts annonseringsfirmaer. Informasjonskapsler plassert av tredjeparter kan leses av disse tredjepartene når du besøker andre nettsteder i annonseringsnettverket, slik at en profil av nettaktiviteten din opprettes og slik at tredjeparten kan levere målrettede annonser fra alle kundene sine.

  • Pikseltagger og webbeacons

Pikseltagger (også kalt webbeacons) er små grafiske bilder og små blokker med kode som plasseres på nettstedssider, annonser og i e-poster, som gjør det mulig for oss å finne ut om du har utført en spesifikk handling. Når du besøker disse sidene, eller når du åpner en e-post, vil disse taggene fortelle oss når du besøkte nettsiden eller åpnet e-posten. Med disse verktøyene kan vi vurdere responsen til kommunikasjonen vår og forbedre nettsidene og promoteringene våre.

  • Serverlogger

Serverlogger registrerer aktiviteter på våre nettsider. Andre typer logger innhenter lignende informasjon fra appene våre. Disse loggene registrer informasjon om enheten du bruker for å besøke nettstedet vårt, operativsystemet ditt, nettlesertypen, domenet og andre systeminnstillinger, samt språket systemet ditt bruker og landet og tidssonen hvor enheten din er plassert. Loggene våre registrerer også IP-adressen til enheten du bruker til å koble til Internett. En IP-adresse er en unik identifikator som enheter trenger for å identifisere og kommunisere med hverandre på Internett. Vi kan også innhente informasjon om nettsiden du besøkte før du kom til Visa, og nettsiden du går til når du forlater nettstedet vårt.