Visa and Paris 2024 logo ©

Møt Birgit

Skarsteins ferdigheter spenner over to utfordrende idretter. Hun har vunnet 11 VM-medaljer i løpet av karrieren, sju i roing og fire i langrenn, noe som viser hennes allsidighet og prestasjoner på høyt nivå på tvers av disipliner. Kronen på verket kom under de paralympiske leker i Tokyo 2020, der hun vant gull for Norge i singelsculler for kvinner. Denne utmerkelsen var en bekreftelse på hennes dyktighet og engasjement, og markerte et viktig høydepunkt i karrieren hennes.

Skarstein er en erfaren utøver som har deltatt i de paralympiske leker fem ganger, noe som viser at hun har lang fartstid og kontinuitet i toppidretten. Utenfor banen er Skarstein opptatt av politikk, sport og fjellklatring, noe som understreker hennes allsidige personlighet.

I tillegg til den lange listen over prestasjoner satte Skarstein ny verdensrekord i den første A-finalen i PR1 W1x med tiden 9.47,83. Denne prestasjonen befestet hennes posisjon som en av verdens beste parautøvere innen sine grener.

Med sin imponerende idrettslige merittliste og sine allsidige interesser er Birgit Skarstein en strålende representant for potensialet til parautøvere over hele verden.

Nelia Barbosa

Norge

Para-Rowing Pictogram

Pararoing

Visa Trophy Icon

1 x gullmedaljer

Birgit Skarstein

Feir den olympiske ånden med Visa

Som offisiell partner innen betalingsteknologi er Visa stolte av å levere innovative betalingsløsninger til Paris 2024, i tillegg til å tilby programmer som støtter olympiske og paralympiske idrettsutøvere over hele verden.