New Detail

Har nådd stor milepæl for e-handel

10/07/2020

Press Release Image

Visa Inc. (NYSE: V) har nå gitt ut mer enn en milliard tokens over hele verden gjennom Visa Token Service.

Tjenesten gjør det tryggere å handle, hvor ditt 16-sifrede kortnummer erstattes av en digital ID – også kjent som en token. Dette gir ekstra sikkerhet når forbrukere bruker bankkortet sitt ved blant annet netthandel. Token gjør det også tryggere å bruke andre betalingsløsninger, som gjennom mobiltelefon eller klokken. Nylige data fra Visa viser at netthandel i enkelte land i Europa har økt med over 25 prosent [1] etter utbruddet av koronaepidemien, og I tillegg gjøres nå to av tre betalinger i butikker ved kontaktløse kort eller mobiltelefon [2].

Snart mer enn to milliarder digitale konsumenter

Det digitale skiftet har også fremskyndet Visas teknologiske utvikling knyttet til tokens. Antallet digitale forbrukere forventes å nå 2,1 milliarder innen 2021. Derfor har Visa akselerert arbeidet med å styrke digital betalingssikkerhet globalt, og tror at token-teknologien samt click-to-pay vil spille en sentral rolle i dette arbeidet.

– Den økende digitaliseringen vi ser viser behovet for enkel og sikker netthandel. Dette er også grunnen for den store økningen i utstedte tokens. Bare i løpet av det siste året har vi utstedt mer 680 millioner tokens. Dette har ført til at flere har kunnet gjennomføre enda sikrere betalinger med mobilen eller klokken, sier Eilin Schjetne, produktdirektør i Visa. – Vi ser nå frem til å fortsette med utvidelsen av kapasiteten, slik at enda flere typer digitale transaksjoner blir sikrere, også for dem uten det 16-sifreted Visa-kortnummeret.

Visa vil fortsette å lansere nye løsninger som minimerer risikoen for både handlende, og for mobiloperatører. Utviklingen vil fokusere på teknologier utenom bare kortbetalinger i Visas nettverk, som for eksempel kontobaserte betaling og sanntidsbetalinger.

Mer informasjon om Visa Token Service finner du her.

[1] VisaNet data, april 2020 [vs april 2019]
[2] VisaNet data.