New Detail

Visa styrker bransjeledende tokeniseringsteknologi

23/10/2019

Press Release Image

OSLO – 23. Oktober 2019 – Visa (NYSE: V) har annonsert at selskapet har fullført oppkjøpet av tokeniseringsløsninger og billettsystem, tidligere kjent som Bell ID og Ecebs LTD, fra Rambus (NASDAQ: RMBS). Rambus er et amerikansk selskap som utvikler IP- og chipteknologi som leverer data raskt og sikkert. Oppkjøpet styrker Visas ledende tokeniseringsløsninger for kontobaserte og sanntidsbetalinger, som utvider sikkerheten og bekvemmeligheten i bruk av tokens til å gjelde flere betalinger enn tidligere. 

- Visa Token Service er bransjeledende og brukes av butikker, finansinstitusjoner og transportselskaper over hele verden. Tokenisering er en egen krypteringsløsning der dine kortopplysninger erstattes av en unik og dynamisk kode som sendes inn i betalingsprosessen i stedet for dine kortopplysninger. Med dette oppkjøpet styrker Visa seg på dette området til også å nå nye markeder, sier Henning Holtan, direktør for Visa i Norden og Baltikum.

I tillegg til å styrke tokeniseringsteknologi bidrar Rambus sin digitale billettportefølje og ekspertise innen kollektivtransport fra til å styrke Visa sin forpliktelse til å levere enkle, raske og sikre betalinger for transportselskaper og reisende over hele verden.