New Detail

Norske Auka vant finalen i Visa Everywhere Initiative

05/12/2018

Press Release Image

Auka, det prisbelønte norske teknologiselskapet bak den nye mobilbetalingsplattformen Settle, stakk av med seieren i Visa Everywhere Initative som ble delt ut på Slush 4. desember.

Auka var en av fire nominerte i finalen. Som vinner får de 55,000 Euro, eller nærmere en halv million norske kroner, i premiepenger. I tillegg får de muligheten til å utvikle ideene sine sammen med Visa.

Visa Everywhere Initative er et globalt innovasjonsprogram som ble lansert i Norden og Baltikum i september. Totalt kom det inn 164 søknader fra 154 start-ups fra regionen. Fire fintech start-ups ble plukket ut til finalen på Slush i Helsinki hvor de fikk muligheten til å presentere sin idé til juryen.

– Denne muligheten gjør at vi i Auka kommer nærmere vårt mål om å digitalisere penger og gjøre Settle tilgjengelig globalt. Med denne annerkjennelsen, og muligheten for et sterkt partnerskap med Visa, kan vi nå våre ambisiøse planer om å fjerne friksjon i betalingsopplevelsen, sier Lydia Lobb, leder for internasjonal PR i Auka.

– Mange av nestegenerasjons PayTech-selskaper kommer fra vår region. Da er det fantastisk å se at Visa Everywhere Initiative kan løfte teknologien og finne løsninger på globale utfordringer innen digital betaling og handel, sier Majda Nogo, Head of Business Development, Visa Nordics and Baltics.

For mer informasjon om de andre finalistene i Visa Everywhere Initiative, se her.