New Detail

Visa med rekordsatsning på FinTech i Europa, investerer 100 millioner dollar i start-ups

04/06/2018

Visa (NYSE: V) lanserte i dag to nye programmer designet for å støtte europeiske FinTech-miljøer som utvikler neste generasjons digitale betalingsløsninger, og investerer 100 millioner dollar i Europeiske FinTech selskaper.

- Dette er spennende tider for betalinger i Europa. Innføringen av nye reguleringer kombinert med store endringer i forbrukeratferd og rask teknologiutvikling har forvandlet Europa til en region hvor nye ideer blir født hver dag. Dette skaper muligheter for nye og eksisterende selskaper til å levere sømløse, enkle og sikre betalingsløsninger som forbrukere etterspør, sa Charlotte Hogg, CEO for Visa i Europa, på konferansen Money 20/20 i Amsterdam i dag.

Visa lanserer et investeringsprogram på 100 millioner dollar. Fokuset vil være på å støtte oppstartsvirksomheter som er innovative innen «open banking» og fremvoksende teknologier som har potensial til å skape nye og sikrere brukeropplevelser.

- I Visa er vi åpne for at alle aktører skal kunne få full nytte av rekkevidden, evnen og sikkerheten i vårt globale nettverk for at deres egen virksomhet skal vokse. Vår forpliktelse er å være støttende for både nye aktører, og for våre eksisterende kunder og partnere, sier Hogg.

Visa har allerede gjort en rekke FinTech-investeringer globalt, inkludert Klarna, solarisBank og Payworks i Europa. Den europeiske FinTech-investeringen utgjorde rundt 4,7 mrd. kr i 2017, ifølge KPMG.

Visa’s Fast-Track Program

Samtidig lanserer Visa et Fast-Track program, som på under fire uker kan gi FinTech-selskaper tilgang til mulighetene som Visas globale nettverk tilbyr for å kunne realisere sine ideer. Programmet lanseres i juli, og ved lansering samarbeider Visa med bank- og betalingsplattformen Contis for selskaper basert i Storbritannia. Start-ups kan allerede melde sin interesse på www.visaeurope.com/fintech. Flere europeiske markeder vil bli annonsert etter hvert som programmet lanseres globalt.