New Detail

Visa utvider sin satsing på mobilbetalinger i 15 europeiske land innen slutten av 2017

21/02/2017

London, 21. februar 2017: Med dagens lansering av sitt nye Innovation Center i London, kunngjorde Visa (NYSE: V) at 15 europeiske land skal ta i bruk Visa Token Service, en ny teknologi som gjør mobile og elektroniske betalinger sikrere ved å skifte ut forbrukernes kontoinformasjon med en digitale identifikatorer.

Teknologien støtter allerede opp under mobile betalingsordninger i 27 land over hele verden, blant annet i Frankrike, Irland, Polen, Sveits og Storbritannia, og med mer enn 1300 partnere i forskjellige finansinstitusjoner. Visa arbeider sammen med sine kunder og partnere for å utvide bruken av teknologien til flere land og til et skifte mot elektroniske betalinger.

Visa, som i 2015 var først ute med å utvikle en teknologi som Visa Token Service representerer, har tilrettelagt for integrering med allerede populære mobile betalingstjenester som Apple Pay og Android Pay for å kunne gi forbrukere en sikker måte å laste inn og få tilgang til egen betalingskonto på mobile enheter. Teknologien ligger i kjernevirksomheten av det Visa utvikler basert på tingenes internet, og muliggjør sikker og praktisk betaling på en rekke tilkoblede enheter som for eksempel telefoner, nettbrett, bærbare enheter og til og med biler og hvitevarer 

Sandra Alzetta, Executive Director Product Enablement i Visa:

"Siden 2015 har vi sett at forbrukere over hele Europa omfavner mobil betaling. I den kommende tiden tar Visa sikte på å utvide Token Service for å kunne gi leverandører en trygg og enkel måte å lagre kunders kontoinformasjon på og som samtidig muliggjør sikker handel med alle mulige tilkoblede enheter."

Nøkkeldrivere for vekst i mobile betalinger i Europa

Sikkerhet, komfort og et økt antall utsalgssteder utstyrt med kontaktløse betalingsterminaler er alle viktige faktorer som driver adopsjon og bruk av mobilbetaling over hele Europa. Teknologien i Visa Token Service gir forbrukerne trygghet når de handler med mobile enheter, og vil kunne gi en sømløs kjøpsopplevelse for ethvert hverdagskjøp. I tillegg installerer europeiske forhandlere stadig ny teknologi som støtter både betaling med kort og mobile enheter (NFC).

  • I Europa er de fem mest populære handelskategoriene som foretas med mobile betalinger restauranter, supermarkeder , kollektivtrafikk, mat og drikke i kiosk og fritid og underholdning.
  • Europeiske forbrukere brukte i gjennomsnitt rett i underkant av 80 kr ved bruk av mobile enheter (NFC) til å betale i butikk. Den gjennomsnittlige transaksjonsverdien for nettbaserte mobilbetalinger er rett i overkant av 350 kr.
  • Når det kommer til utenlandsreiser, bruker europeere sine mobile enheter til å foreta kjøp i 91 land rundt om i verden. Dette viser at folk føler seg trygge på å betale med smarttelefoner eller nettbrett når de handler i utlandet.
  • Kontoinnehavere i Europa har foretatt fem milliarder kontaktløse kjøp med kort og mobiltelefoner i løpet av det siste året[i]. Dette utgjør 32% av alle Visas transaksjoner i fysiske butikker og utsalgssteder[ii].

Aktivering av handel med tingenes internett

  • Visa’s Token Service kan lett fjerne sensitiv informasjon om digitale kjøp og informasjon om forbrukernes betalingskonto, noe som er viktig for å foreta sikre kjøp med enheter basert på tingenes internet, uansett om det gjøres med en klokke, en ring eller en bil.
  • Visas globale samarbeid med IBM, som ble kunngjort i forrige uke under åpningen av IBMs nye IOT Watson Research Center i München, skal sikre nettopp det. Det er også forankret i en felles visjon og tro på at vi kan foreta betalinger i mange av de 20 milliarder tilkoblede enhetene som er anslått å være en del av verdensøkonomien etter 2020, og det på en trygg måte.

Som en del av samarbeidet mellom de to selskapene, ønsker vi å gjøre Visa Token Service tilgjengelig gjennom et nettverk av Token Service Providers (TSPer) som en del av Visa Ready Partnership Program.