New Detail

Fem smarte råd til en mer økonomisk og tryggere ferie

24/06/2015

Press Release Image

Enten du er på vei til strendene ved Middelhavet for to uker med sol eller er på vei for å sette tennene i Sørøst-Asias kulinariske herligheter, bør ferien være enkel og stressfri.

Oslo, 24. juni 2015  

For å få mest mulig ut av turen, bare følg disse fem enkle tipsene og reis som en proff:

1. Ta med mindre kontanter

- Det er ingen grunn til å endre dine betalingsvaner når du er borte fra hjemmet. Ta med Visa-kortet når du drar på ferie, i bade inn- og utland. Ikke bare er du beskyttet mot svindel, Visa-kort aksepteres også på millioner av steder rundt om i verden, sier Country Manager i Visa Europe Jens Nes

2. Betal alltid i lokal valuta

Får du spørsmål om du vil betale i lokal valuta eller norske kroner på betalingsterminaler i utlandet, skal du alltid velge lokal valuta.

- Velg lokal valuta når du betaler med kort i utlandet. Valutakursen på brukerstedene er som regel bestemt av den lokale banken eller butikkene selv. Denne kursen kan være betydelig dårligere enn norske bankers valutapåslag, og i mange tilfeller må du i tillegg også ut med et valutagebyr, sier Jens Nes.

3. Ikke ta ut kontanter i siste liten før avreise

- Du kan trygt betale med Visa-kort, som du ville gjort hjemme eller ta ut noen penger fra en minibank etter at du har landet. Det er ofte bedre verdi og mindre stressende enn å veksle på flyplassen.

4. Unngå sløselyst på vei hjem

Mange nordmenn bruker de siste kontantene de har vekslet inn på flyplassen på vei hjem, på ting de strengt tatt ikke trenger.

- Det er trygt og mer praktisk å bruke Visa kortet til kjøp når man ferierer i utlandet. Og man sparer penger ved å ikke måtte sløse bort ekstra kontanter man har i lommen, sier Nes.

5. Gi heller restene til veldedig formål eller noen som virkelig trenger det

Skulle du ha ekstra valuta igjen på vei hjem, hvorfor ikke gi disse pengene til noen som virkelig trenger det? Mange veldedige organisasjoner har innsamlinger på flyplasser og togstasjoner.

For mer informasjon besøk www.visaeurope.com eller www.visa.co.uk/products/travelwithvisa