New Detail

Nordmenn tror ikke på kortaksept utenfor Europa

09/07/2015

Press Release Image

Hele 8 av ti nordmenn har reist på ferie til utlandet det siste året, men til tross for at vi er et bereist folkeslag har vi liten kunnskap om hvilke land som aksepterer betalingskort, viser en fersk undersøkelse utført av Visa Europe.

Oslo, 9. juli 2015 - Den nye undersøkelsen omhandler ferie og betalingsvaner og er utført i 16 land på tvers av Europa. Resultatene avdekker blant annet de mest populære reisemålene og holdninger rundt kortbetaling i utlandet.

Foretrekker Storby og Storbritannia

Undersøkelsen viser at det er storby og strandferie som lokker når nordmenn skal på ferie. Hele 72 prosent svarer at de foretrekker storbyferie, tett etterfulgt av strandferie med 62 prosent. Når det kommer til hvilke land vi helst reiser til, består topplisten av Storbritannia, Spania og USA.

- Alle de tre favorittdestinasjonene blant nordmenn er land med gode muligheter for bruk av betalingskort. Undersøkelsen viser at nordmenn er klar over dette. Et stort flertall svarer nemlig europeiske og nordamerikanske land når de blir spurt om hvilke land de oppfatter at generelt aksepterer kort, sier Jens Nes, Country Manager Norway i Visa Europe.

Kortskepsis mot eksotiske reisemål

Når det kommer til mer eksotiske reisemål, avdekker derimot undersøkelsen at skepsisen til kortaksept er høy blant nordmenn. Kun halvparten tror for eksempel at en turistdestinasjon som Thailand aksepterer kort og kun 12 prosent tror at et land som Kambodsja aksepterer kort.

- Vi ser at det er behov for økt bevisstgjøring rundt kortaksepten på verdensbasis. Holdningene som avdekkes i undersøkelsen er gammeldagse, sier Nes og fortsetter – Faktisk er Visa betalingskort akseptert i mer enn 200 land på verdensbasis, dette gjelder selvfølgelig også Thailand og Kambodsja.

Kortet hjemme, kontanter ute

På spørsmål om hvilken betalingsløsning vi foretrekker når vi handler i utlandet svarer 24 prosent bruker helst kontanter og kun 15 prosent svarer at de foretrekker bankkortet. 55 prosent oppgir at de aldri har brukt bankkortet på utenlandsferie.

- Kort er et sikkert valg når man er på ferie, både i inn- og utland. Hvis kortet ditt blir stjålet, får du et nytt. Blir du svindlet med et Visa-kort, får du pengene tilbake. Det skjer ikke med kontanter, sier Nes.

Billigere, smartere og tryggere

Du oppnår mange fordeler ved å bruke betalingskortet istedenfor å ta ut valuta når man er på ferie i utlandet. Det er billigere, smartere og tryggere å bruke betalingskortet, enn å gå rundt med mye kontanter. Man får også fordelen av å kunne betale med lokal valuta på kortterminalen.

- Velg lokal valuta når du betaler med kort i utlandet. Valutakursen på brukerstedene er som regel bestemt av den lokale banken eller butikkene selv. Denne kursen kan være betydelig dårligere enn norske bankers valutapåslag, og i mange tilfeller må du i tillegg også ut med et valutagebyr, avslutter Jens Nes.