New Detail

Nordmenn tar ut nærmere 1,5 milliarder Euro i ferien

28/06/2015

Press Release Image

Nordmenn er blant Europas ivrigste kortbrukere, men når vi reiser utenlands tar vi ut store mengder kontanter og legger kortet igjen i lommeboka.

Oslo, 28. juni 2015 - En undersøkelse Visa har gjennomført blant forbrukere i 16 europeiske land, viser at seks av ti (58%) norske forbrukere tar ut kontanter før avreise fordi de frykter at de ikke kan bruke kort på destinasjonen de reiser til.

- At kortet ikke fungerer i utlandet er en myte. Visa-kortet kan du bruke på millioner av brukersteder i over 200 land verden over. Reisende har dermed trygg og sikker tilgang til pengene sine, akkurat som hjemme. Det er sikrere å bruke kort enn kontanter siden kortet ditt er beskyttet. Mister du lommeboka kan du sperre kortene, men kontantene blir borte. Blir du utsatt for svindel og har betalt med Visa, vil du kunne få pengene tilbake ved å kontakte din bank, sier Jens Nes, Country Manager i Visa Europe.

Kontantuttak utgjør enorme summer

Årlig tar nordmenn ut nærmere 1,5 milliarder Euro i de ti mest populære ferielandene. Tallene fra Visa viser at Thailand er et av landene der vi tar ut mest kontanter, hele 191 millioner Euro i åretiii.

Dette støttes av resultatene fra undersøkelsen som viser at det er større sannsynlighet for at vi tar ut kontanter før vi reiser til land i Sør-Amerika, Midtøsten, Afrika og Asia, enn når reisemålet er Europa eller Nord-Amerika.

- Vi ser at det er behov for økt bevisstgjøring rundt kortaksepten på verdensbasis. Holdningene som avdekkes i undersøkelsen er gammeldagse, sier Nes og fortsetter: Faktisk er Visa betalingskort akseptert i mer enn 200 land på verdensbasis, og dette gjelder selvfølgelig også i størsteparten av Sør-Amerika, Midtøsten, Afrika og Asia. Det enkleste og tryggeste er å bruke betalingskortet også i utlandet, avslutter Nes.

Kort hjemme, kontanter ute

Hele åtte av ti (81%) av de spurte i undersøkelsen svarer at de foretrekker å betale med kort når de handler hjemme i Norge, og kun en av ti (11%) foretrekker kontanter. Men når vi reiser til utlandet endres betalingsvanene våre. Da foretrekker en fjerdedel (24%) kontanter og syv av ti foretrekker kort (72%).

- Det er oppsiktsvekkende å se at de gode betalingsvanene knyttet til kortbruk endrer seg når nordmenn drar på ferie. Med økt satsing på nye betalingsformer og metoder, i tillegg til økt bevisstgjøring rundt kortaksept, vil nok dette tallet endre seg vesentlig de nærmeste årene, mener Nes.