New Detail

Visa Europe lanserer betalingsløsning basert på tokens for å sikre neste generasjons betalingsløsning

25/02/2015

Press Release Image

Løsningen beskytter kundeinformasjon for å støtte sikker og bekvemmelig betaling på tvers av ulike teknologiske plattformer.

London, 25 februar 2015: Visa Europa forteller i dag om planen for å lansere en tokeniserings-løsning tilpasset det Europeiske markedet. Tokeniseringsteknologien vil utgjøre kjernen i nye betalingsløsninger for mobiltelefoner, og har blitt kåret til en av de beste metodene for å beskytte data og hindre svindel. Den nye tjenesten vil bli tilgjengelig for finansinstitusjoner fra midten av april 2015.

Visa Europe har utviklet tjenesten for å møte et økende krav fra kunder som vil benytte de nyeste mobiltelefonene og såkalte wearables for betaling. Finansinstitusjoner som jobber med Visa Europe vil få muligheten til å tilpasse seg og møte ønskene fra kundene med brukertilpassede og sikre betalingsmetoder - på en kostnadseffektiv måte.

Tokeniserings-tjenesten beskytter kundedata ved å erstatte kontoinformasjonen/tall man har på et plastkort, og gjør det mulig å autorisere betalinger uten å eksponere kontodetaljer. Når kundene bruker en mobil enhet til å gjennomføre kontaktløs betaling i en butikk, blir en token ”sendt”, i stedet for kontoinformasjonen.

Tjenesten støtter den pågående kampen mot svindel og gjør det mulig for finansinstitusjoner å kontrollere omgivelsene hvor tokens kan bli brukt. For eksempel kan en token som er stilt inn for kontaktløs betaling ikke benyttes til netthandel. I tillegg kan en token enkelt deaktiveres dersom en mobiltelefon mistes eller blir stjålet.

Sandra Alzetta, Executive Director, Core Products for Visa Europe kommenterer:

”Dette er en spennende periode å være en del av betalingsindustrien. Vi tror at 2015 vil bli året der mobil betaling vil komme i hendene til konsumenter i hele Europa. Tokenisering er en av de viktigste teknologiene som vil stå tydelig frem når vi snakker om digital betaling, og har potensialet til å starte et helt nytt kapittel i tjenesteutviklingen”.